EHBO 2022

Ook dit jaar verzorgt Patricia Weijdema van EHBO WERELD   de herhaling van de kinder ehbo

Ondanks de corona maatregelen mogen we gelukkig toch de cursus volgen .

Patrica heeft de cursus helemaal aangepast zodat we veilig en corona-proof bijgeschoold kunnen worden.

 

Website hersteld, enkele gegevens ontbreken

De website is een tijd uit de lucht geweest. Zoals u ziet is de website gelukkig weer hersteld. Echter, de nieuwsberichten van de afgelopen jaren zijn helaas verdwenen. Daarnaast staan verschillende stukjes tekst van gastouders die zichzelf voorstellen niet meer op de website. We hebben besloten dit zo te houden, omdat er maar een beperkt aantal gastouders gebruik wilde maken van deze optie, en we daarom een incompleet beeld gaven van de beschikbare gastouders van Gastouderbureau Junior. Daarnaast blijft de visie van Gastouderbureau Junior dat een goede match tussen een vraag- en gastouder een persoonlijke aanpak vergt.

Website doet het weer

Deze website heeft helaas enkele dagen niet gewerkt, waardoor men ook niet bij de ‘Login Rosa’ link kon komen. Excuses voor het ongemak die dit heeft opgeleverd. Dank aan de mensen die ons erop hebben gewezen dat de website het niet deed. Gelukkig is het inmiddels weer verholpen en werkt alles weer naar behoren.

Thema-avond: ‘Kinderen helpen bij verlies’

Het leren omgaan met verdriet, verlies en pijn hoort bij het leven. Een kind kan al op jonge leeftijd te maken krijgen met verlies, zoals door het kwijtraken van de lievelingsknuffel of overlijden van een huisdier. Ook grote verliezen zoals een scheiding van ouders of overlijden van een familielid kunnen kinderen mee te maken krijgen. Deze workshop:’ kinderen helpen bij verlies” helpt je als gastouder hoe je kan omgaan met verlies. Het geeft je handvatten omstandigheden te creëren waarin je het kind kan steunen, zodat het kind de kans krijgt om gevoelens te uiten.

Kinder EHBO

In januari gaan alle gastouders weer op herhaling .  Helaas is onze Leraar Herman de Wilde overleden.

We hebben in Patricia Weijema een goede opvolger gevonden . We zijn hier heel blij mee.

Anders kijken naar kindertekeningen

 

ANDERS KIJKEN NAAR KINDERTEKENINGEN

als er iets niet in orde is met het kind, kan het signalen af gaan geven via de tekening.
om dat te kunnen ontdekken, moet je eerst weten hoe een gezonde tekenontwikkeling er uit ziet.

Simone van Veen van de Jutter heeft weer op een enthousiaste manier uitleg gegeven .