Kosten

De kosten voor gastouderopvang zijn opgebouwd uit twee delen; de kosten voor de opvang en de kosten voor bureau en begeleiding. Daar komen eventueel nog reis- en voedingskosten bij.

A. Opvangkosten:

Als gastouderbureau geven wij richtprijzen. Wij zijn van mening dat het tarief niet lager mag zijn dan onderstaande tarieven.

  • De uur-prijs die de gastouder betaald krijgt bij opvang bij de gastouder thuis, is minimaal €5,20 bij een kind van 0 tot 4 jaar en €5,30 voor een kind ouder dan 4 jaar.
  • De uur-prijs die de gastouder betaald krijgt bij opvang bij de vraagouder thuis, is minimaal €12,00 per uur (Regeling dienstverlening aan huis).

B. Bureau en begeleiding kosten:

Dit is een vast bedrag per jaar, de hoogte ervan hangt af van het aantal uren opvang dat u op jaarbasis afneemt (op aanvraag beschikbaar), maar bedraagt maximaal €42 per maand voor het eerste kind en €21 voor het tweede kind .

C. Reis- en voedingskosten:
Voor declaratie van deze kosten worden de richtlijnen van het NIBUD gehanteerd.
Als een gastouder genoodzaakt is reiskosten te maken voor de opvang van de kinderen wordt een reiskostenvergoeding geadviseerd van minimaal €0,28 per kilometer.